Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

CONCERT Magister Petrus “Magno gaudens gaudio”

December 13, 2017 @ 9:00 pm - 10:00 pm

“Magno gaudens gaudio”. Cançons i danses medievals nadalenques

Magister Petrus (dir. Dr. Mauricio Molina)

 

Intèrprets: Magister Petrus (Lorena García, cant i percussió; Cristina Alís Raurich, orgue portatiu i arpa; Raúl Lacilla, musa i frestel, i Mauricio Molina, panderos medievals, guimbarda, tabella, nakkara, campanes i direcció). Interpreten peces nadalenques anònimes dels segles xii i xiii, així com peces de sant Goderic (segle xii), Philippus Cancellarius Parisiensis (segle xiii), Pierre Abelard (segle xii) i Perotinus, i les Cantigas de Santa Maria, d’Alfons X el Savi.

Durant l’edat mitjana, la cançó i la dansa sempre estaven presents en l’expressió de l’alegria nadalenca. Eren interpretades tant per clergues com per joglars dins i fora de monestirs i esglésies. L’època també permetia el trencament de certes regles socials i religioses. Aquesta permissibilitat es manifesta en composicions de gran virtuosisme i irreverència que compartien espai amb la música més piadosa.

En aquest programa, el conjunt Magister Petrus presenta una exquisida col·lecció de cançons i danses nadalenques que inclouen composicions en llatí de Pierre Abelard i de les escoles de Sant Marçal de Llemotges i Notre Dame de París, a més de Cantigas de Santa Maria, d’Alfons X, que presagien l’arribada del messies i l’adoració dels Reis Mags. Els instruments utilitzats per a aquest programa són els característics de la temporada nadalenca: orgue portatiu i campanes (instruments clericals utilitzats dins de l’església), gaita i flauta de Pan (constantment representats en l’adoració dels pastors) i panderos rodons i quadrats (registrats en les cançons de dansa nadalenca).

Imprescindible reserva prèvia.

http://monestirpedralbes.bcn.cat/sites/default/files/peu-plana/fitxers/Agenda-Activitats-oct-2017.pdf

Details

Date:
December 13, 2017
Time:
9:00 pm - 10:00 pm

Venue

Monestir de Pedralbes
Barcelona,
+ Google Map