Magister Petrus

Cristina Alís Raurich is member of Magister Petrus an ensemble dedicated to the reconstruction and performance of music of the Romanesque and early Gothic periods. Directed by the musicologist Mauricio Molina, the group is primarily centered in two interwoven repertoires of the 12th and early 13th centuries: the so-called Latin Song or Vers genre comprised of a wide range of paraliturgical and secular art songs composed by clerics, and the music of the first and second generation of troubadours. Committed to rigorous scholarship and musically-satisfying reconstructions of a medieval repertoire, the group makes use of primary musical sources, analyzes iconographical and literary evidence, works hand-in-hand with musical instrument makers, and studies appropriate live music traditions in which some remnants of medieval practice can be recognized. With this multidisciplinary study Magister Petrus attempts to present a historically and musically coherent performance of some of the most exquisite musical traditions of the Middle Ages.

I invite you to visit the website of Magister Petrus.

“… de Monjos i Trobadors!!!”

(Catalan only)

Quim Lecina – actor i direcció escènica

Cristina Alís Raurich – orgue portatiu, arpa, percussió i direcció musical

Virginia Gonzalo  – veu i arpa

Raúl Lacilla – musa, frestel, percussió

 

Espectacle que avança a ritme de textos i música del s. XII i XIII, tots ells escollits per la seva relació amb Catalunya.

La comarca del ripollès és una de les poques que conserva tant textos con músiques medievals (s. XII i XIII). És un fet molt singular i rar de trobar, no solament dins de l’estat sinó també a nivell europeu. Tot i tenir aquestes perles precioses tant a prop, a Catalunya encara no en som conscients sobre la seva importància i el seu valor. Per fer-ne una comparació, les podriem posar al constat del Llibre Vermell de Montserrat (s. XIV), que es manté com a “hit” de la música medieval a nivel internacional des de fa més de quaranta anys. Estem doncs davant d’una producció literària i musical de les més antigues conservades al Ripollès. Entre les obres que es podràn escoltar es troben els poemes del Cançoner de Ripoll de temàtica amorosa i poemes musicats del manuscrit de St. Joan de les Abadesses.

En aquest cas les obres no seràn interpretades en format concert sinó que els textos seràn adaptats per al format escenificat de la mà del dramaturg i actor Quim Lecina. De tal manera que el públic podrà seguir la música i els textos a través d’un fil narratiu amb el qual descobrirà una part de la història de la comarca. La música serà interpretada per tres músics especialistes en música medieval -cant, orgue portatiu, musa, arpa i percussió- dirigits sota la direcció de Cristina Alís Raurich, especialista en interpretació de música medieval.

Una revelació centenària sobre passió i sentiments que sobreviuen al pas del temps: “un cop encesa la flama, que em mori si el somni es demora”

La Douce Semblance

Brice Duisit – voice

Cristina Alís Raurich – portative organ

Duo Julien Ferrando – Cristina Alís Raurich

Julien Ferrando – Clavicytherium, portative organ

Cristina Alís Raurich – Portative organ, clavicytherium, percussion

Media

Videos

 

 

Audio